Debat

DN: Kan man bare give havet bort?

REPLIK: Havbrug er bestemt ikke gode for havmiljøet, som Brian Thomsen, direktør for Dansk Akvakultur, skriver i Altinget. Det er tværtimod helt uforståeligt, at politikerne giver lov, skriver Henning Mørk Jørgensen, biolog i Danmarks Naturfredningsforening.

Debat: Mikroplastik skal ud af pleje- og kosmetikprodukter

DEBAT: Mikroplastik skal forbydes, hvor det er lettest – i pleje- og kosmetikprodukter, skriver Malene Møhl, rådgiver i kemikalier, Det Økologiske Råd, Claudia Sick, projektleder, Plastic Change og Sine Beuse Fauerby, energi- og miljøpolitisk seniorrådgiver, DN.

Debatpanel: Kan vi stoppe naturens nedtur inden 2020?

DEBAT: En ny Novana-rapport viser forværring af tilstanden i flere naturtyper på land. Hvordan hænger det sammen med Danmarks målsætning om at standse tabet af biodiversitet inden 2020? Altinget har spurgt et hold af debattører.  

Biolog: Sådan overvinder vi naturkrisen

DEBAT: Tabet af biodiversitet fortsætter, medmindre vi giver mere plads til naturen på egne præmisser. Første skridt er forpligtende mål, skriver biolog Rasmus Ejrnæs.

DN: Der er brug for en naturpakke II

DEBAT: Den danske naturs nedgang kræver målrettet politisk handling. Og Venstre-regeringens ellers fine lille naturpakke fra sidste år rækker slet ikke, skriver Ella Maria Bisschop-Larsen, præsident i Danmarks Naturfredningsforening. 

Landmænd: Vådområder reducerer kvælstofudledningen

DEBAT: Landbruget står foran en række spændende udfordringer, og minivådområder er et middel til moderne landbrug i samspil med natur og miljø, skriver Frede Lundgaard Madsen, formand i LandboForeningen Midtjylland.

Verdens skove: Ny skovlov for naturens skyld

DEBAT: I forbindelse med den nye skovlov bør man fokusere mindre på drift og tømmerproduktion og mere på natur. Der skal skabes bedre forhold for biodiversitet i de danske skove, skriver Jens Holm Kanstrup, rådgiver i Verdens Skove.

EL: Regeringens kystsikring er uholdbar

DEBAT: Der er brug for et nationalt kystråd, som gennem en kystfond kan garantere en medfinansiering af kystsikringer. Det skriver Enhedslistens sundheds- og psykiatriordfører, Peder Hvelplund.