Landbrug raser over øget brugerbetaling

NYHED: Tønder Kommune lader landmænd betale ekstra for hurtig behandling af miljøansøgning. Helt urimeligt, mener Landbrugsraadet.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Kommunen har åbenbart ikke medarbejdere nok til at foretage denne sagsbehandling. Derfor må de enten ansætte nogle flere eller betale for at få udført denne sagsbehandling. Og regningen skal ikke ende hos landmanden.

Peter Gemælke
Præsident i Landbrugsraadet

Et nyt samarbejde mellem Sønderjysk Landboforening og Tønder Kommune gør det nu muligt for landmænd at få lavet dele af deres miljøansøgning i privat regi. Vel at mærke den del, som kommunens embedsmænd hidtil har taget sig af. Men kommunen er plaget af årelange sagsbehandlingstider.

I landbrugets top er man stærkt utilfreds med Tønders tiltag, fordi man mener, at kommunen uretmæssigt lader landmændene betale for kommunens personalemangel:

"Kommunen har åbenbart ikke medarbejdere nok til at foretage denne sagsbehandling. Derfor må de enten ansætte nogle flere eller betale for at få udført denne sagsbehandling. Og regningen skal ikke ende hos landmanden," siger præsidenten for Landbrugsraadet, Peter Gemælke.

0:000:00