Høegh står fast på forbud mod bisfenol A

KEMI: Fødevareminister Henrik Høegh (V) fastholder det danske forbud mod bisfenol A, selv om den europæiske fødevaresikkerhedsorganisation ikke mener, at der er grund til forbud. SF og DF jubler, mens DI ærgrer sig.
Det danske forbud mod bisfenol A i sutteflasker er ved at sprede sig i Europa. Frankrig har indført et forbud, Sverige er på vej, og Kommissionen overvejer sagen.
Det danske forbud mod bisfenol A i sutteflasker er ved at sprede sig i Europa. Frankrig har indført et forbud, Sverige er på vej, og Kommissionen overvejer sagen.Foto: colourbox
Anders Jerking

Vi må konstatere, at vi ikke er enige med EFSA på baggrund af den melding, vi har fået fra DTU. Vi har indført et forbud, som vi mener, at der er videnskabeligt bevis for.

Henrik Høegh (V)
Fødevareminister
Det danske forbud mod brugen af det hormonforstyrrende stof bisfenol A i sutteflasker står fast. Det fastslog fødevareminister Henrik Høegh (V) på et samråd onsdag.

For kort tid siden har EU's fødevaresikkerhedsorganisation EFSA ellers vurderet, at der ikke er videnskabeligt grundlag for at forbyde brugen bisfenol A, men på samrådet understregede ministeren, at det danske forbud er begrundet i et studie fra DTU's Fødevareinstitut, som giver mistanke om, at stoffet kan skade børns indlæringsevne.

"Vi må konstatere, at vi ikke er enige med EFSA på baggrund af den melding, vi har fået fra DTU. Vi har indført et forbud, som vi mener, at der er videnskabeligt bevis for," sagde Henrik Høegh på samrådet.

Kommissionen kommer med forslag 
Danmark kan opretholde forbuddet, indtil Kommissionen tager stilling til, om der skal indføres ændringer på EU-plan. Derfor afventer Danmark nu Kommissionens reaktion på EFSA's nye vurdering, forklarede Henrik Høegh.

0:000:00