Om  
Claus Bering
Lars-Peter Søbye

Dansk Byggeri og Dansk Industri står overfor sammenlægning

Medlemmerne af Dansk Byggeri og Dansk Industri skal tage stilling til en sammenlægningsaftale mellem de to organisationer.

To af landets største arbejdsgiverorganisationer står overfor en mulig fusionering, når medlemmerne i Dansk Byggeri og Dansk Industri skal stemme om en sammenlægningsaftale.

De to organisationer har i længere tid drøftet en sammenlægning, men nu ligger der et udkast til en sammenlægningsaftale klar, som medlemmerne skal stemme om.

Det skriver de to organisationer i en pressemeddelelse.

Dansk Industri er i forvejen Danmarks største arbejdsgiverorganisation med 11.000 medlemmer, mens Dansk Byggeri har knap 6.000 medlemmer. Netop medlemmerne har været centralt for Dansk Byggeri i drøftelserne, da organisationen med en sammenlægning vil kunne tilbyde samme service til en billigere pris. Det forklarer formanden for Dansk Byggeri, Claus Bering.

"Dansk Byggeri skal også i fremtiden være en stærk medlemsorganisation, der leverer en god service til den bedste pris. Det har været udgangspunktet for at indgå forhandlinger om at lægge sig sammen med DI. Med sammenlægningen får vi en mere slagkraftig organisation, der står endnu stærkere over for omverdenen," siger Claus Bering i pressemeddelelsen.

Dansk Industri ser store muligheder i en sammenlægning. Det kan skabe en række synergieffekter at samle hele branchen i én organisation, lyder det fra Lars-Peter Søbye, formand for Dansk Industri.

"Dansk Industri har i forvejen både arkitekter og rådgivende ingeniører blandt virksomhederne i vores medlemskreds. En samling af hele byggeriets værdikæde vil give os fantastiske muligheder for at arbejde endnu mere intensivt med virksomhedernes konkurrencekraft, bæredygtighed, klima og digitalisering. Det vil være til gavn for alle vores medlemsvirksomheder – og for Danmark," siger Lars-Peter Søbye i pressemeddelelsen.

Dansk Byggeri regner med at tage stilling til sammenlægningen på et ekstraordinært repræsentantsskabsmøde i juni, mens Dansk Industri vil tage stilling på en ekstraordinær generalforsamling også i juni.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Claus Bering

Adm. direktør, CRH Concrete, formand, Betonelement Foreningen
diplomingeniør (Københavns Teknikum 1984)

Lars-Peter Søbye

Formand Industriens Fond, Formand, Nekst, Bestyrelsesmedlem Per Aarsleff A/S, professionelt bestyrelsesmedlem
civilingeniør (Aalborg Uni. 1985)

0:000:00