Altinget besvarer fem spørgsmål om kystsikringens fremtid

ANALYSE: Antallet af ubesvarede spørgsmål er intakt, selv om vandet og tv-stationerne har trukket sig tilbage. Altinget ridser udfordringerne op og forsøger at give svar.

Foto: Bax Lindhardt/Scanpix Denmark
Klaus Ulrik Mortensen
Fakta
Stormrådet er et uafhængigt råd. Rådets medlemmer er en uafhængig formand og repræsentanter fra kommuner, ministerier, forsikringsselskaber og Forbrugerrådet.
Rådet har til opgave at afgøre, om der skal udbetales erstatning for skader efter oversvømmelse og stormfald, og om der har været stormflod. Det er forsikringsselskaberne, der modtager og behandler anmeldelser af stormflodsskader og afgør, om der skal udbetales erstatning i den enkelte sag.
Stormflodspuljen eksisteret siden 1991. I den tid har man erklæret stormflod 26 gange. I alt er der udbetalt 1,4 milliarder kroner i skadeserstatninger.


Kilde: Stormrådet

En uge efter, at stormfloden har trukket sig tilbage, er det tid til at gøre skaderne op.

En rituel øvelse, som består i, at de forskellige aktører hver især melder deres udgifter ud. Og ved at lægge beløbene sammen kan man således afslutte fortællingen om stormens hærgen.

Aktuelt mangler Stormrådet stadig at offentliggøre estimatet af skaderne efter sidste uges stormflod, som især voldte skader langs Øresund og i de indre farvande.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00