Børns sundhed og miljøet

DOKUMENTATION: Teknologirådet inviterer til offentliggørelsen af den ny rapport "Bedre miljø for børnene - et oplæg til handling". En bredt sammensat arbejdsgruppe af sagkyndige skaber et overblik over den viden, der er på området og giver deres bud på handlemuligheder.
Rikke Sønder Larsen
Fakta
"Vi har i arbejdsgruppen peget på områder, hvor der er en reel mulighed for at forbedre børns sundhed i Danmark, men hvor der idag ikke foretages noget. Der er områder, hvor der er en sandsynlig sammenhæng mellem et bestemt miljøproblem og forringet sundhed hos børn".

Kilde: Teknologirådets arbejdsgruppe
Onsdag den 4. maj 2005 kl 14.00-16.00 offentliggør Teknologirådet en ny rapport om sammenhæng mellem miljøet og en række sundhedsproblemer hos børn.

Rapporten er lavet af en arbejdsgruppe nedsat af Teknologirådet. Rapporten er særligt møntet på regeringen, Folketinget og andre vigtige beslutningstagere.

Arbejdsgruppen erkender at det er et problem at få rapporter fulgt op med handling og meningen er derfor at give et overskueligt og reelt bud på hvordan man reducerer børns udsættelse for sundhedsskadelige miljøfaktorer.

Miljøet mistænkes for at være skyld i en række sundhedsproblemer - fx luftvejssygdomme, astma, allergier, forstyrrelser i nervesystemet, kræft, vuggedød, lav fødselsvægt, reduceret lungefunktion, forringelse af immunforsvaret, kredsløbslidelser, lever- og nyreskader, nedsat fertilitet, ringere indlæringsevne etc.

0:000:00