Brosbøl åbner for lokale naturråd

NATUR: Miljøministeren kalder det en spændende tanke at oprette lokale naturråd i forbindelse med etableringen af et grønt danmarkskort. Kirsten Brosbøl (S) peger på at udvide de nuværende grønne råd, mens V, KL og DN hælder til at kopiere vandrådene.

Miljøministeren vil gerne drøfte muligheden for lokale naturråd.<br>
Miljøministeren vil gerne drøfte muligheden for lokale naturråd.
Foto: Claus Bjørn Larsen
Hjalte T. H. Kragesteen

Hvis der skal gå 10 millioner om året til det her, er pengene givet rigtig godt ud.

Henrik Høegh (V)
Miljøordfører

Miljøminister Kirsten Brosbøl (S) er bestemt ikke afvisende over for at etablere naturråd, som skal rådgive kommunerne til at etablere det grønne danmarkskort.

"Nye lokale naturråd er en spændende tanke. Jeg er meget enig i, at den lokale forankring af naturindsatsen er vigtig, og der er gode erfaringer med de vandråd, der har arbejdet med den kommende vandløbsindsats. Det er interessant, og jeg vil gerne opfordre til, at det er noget, vi kigger på sammen," sagde miljøministeren under et samråd i Miljøudvalget i forrige uge.

Regeringen nedsatte i forbindelse med 2. generation af vandplanerne en række vandråd, der har rådgivet kommunerne i forbindelse med den næste vandløbsindsats. Der er bred enighed om, at rådene har været en succes, som har været med til at aflive myter blandt aktørerne, og som har skabt noget nær fælles fodslag blandt grønne organisationer og landbruget.

0:000:00