Debat

Danske Vandløb: Er det politikere eller embedsmænd, der bestemmer?

DEBAT: Politikerne bør få ideerne, og embedsmændene føre dem ud i livet. Men noget har rykket ved den arbejdsfordeling, mener bestyrelsesmedlem i Danske Vandløb Jens Henrik Madsen. Så hvem sætter egentlig dagsordenen på vandløbsområdet, spørger han?

<span>Det er ikke til at se, om det i virkeligheden er embedsmændene eller politikerne, der sætter dagsordenen på vandløbsområdet, skriver Jens Henrik Madsen, der er bestyrelsesmedlem i Danske Vandløb.</span>
Det er ikke til at se, om det i virkeligheden er embedsmændene eller politikerne, der sætter dagsordenen på vandløbsområdet, skriver Jens Henrik Madsen, der er bestyrelsesmedlem i Danske Vandløb.Foto: Colourbox
Line Jenvall
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Jens Henrik Madsen 
Bestyrelsesmedlem, Danske Vandløb

I Altinget kunne man 27. november læse en længere fup og fakta-liste skrevet af KTC-medlem Bjarne Bringedal Svendsen.

Men hvem er Bjarne Bringedal Svendsen egentligt? Jo, han er kommunalchef for natur og miljø i Køge kommune. De kommunaltekniske chefer har så en faggruppe, der hedder KTC. Ydermere har han en rådgivningsfunktion i Naturstyrelsen.

KTC udtaler sig om alt vedrørende miljø og vandløb. KTC har endda formået at gøre sig høringsberettiget på lige fod med interesseorganisationer som Danmarks Naturfredningsforening, Landbrug & Fødevarer og Danske Vandløb.  

Fakta
Bland dig i debatten!
Send dit indlæg til [email protected].

Hvordan er vi nået så vidt? Er det ikke politikerne, der har magten i Danmark? Politikerne har ansvaret og kan ansætte de embedsmænd, de lyster. Hvis vi som borgere ikke er tilfredse hermed, kan vi stemme på nye politikere hvert fjerde år.

Vi har en klar ansvarsfordeling
Jeg finder KTC’s magt og mange offentlige udtalelser og høringssvar dybt problematisk for vores demokrati. 

Det svarer jo til, at et byråd vedtager en skolelukning, og at kommunalcheferne herefter går ind i debatten og siger noget andet.

Jens Henrik Madsen
Bestyrelsesmedlem i Danske Vandløb

Mig bekendt sker det endnu kun på miljøområdet. Vi er nødt til at bringe det her til ophør og lade politikerne udtale sig, selvfølgeligt vejledt af de embedsmænd, de har ansat og dermed har tiltro til.

Det svarer jo til, at et byråd vedtager en skolelukning, og at kommunalcheferne herefter går ind i debatten og siger noget andet. Det går jo ikke!

Embedsmændene skal passe deres arbejde: få politikernes ideer til lovudkast ført ud i livet og få gennemført lovgivningen i praksis.

Hvis Bjarne Bringedal Svendsen og andre KTC-folk vil ytre sig offentligt om miljø og vandløb, skal de vælge at blive politikere. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00