Danskerne nægter at spise CO2-venligt

NYHED: Danskerne vil gerne bruge mere miljørigtig transport – men vil ikke gavne klimaet ved hjælp af forandringer på spisebordet.
Det koster mere CO2 at producere en bøf, end det gør at producere frugt og grøntsager. Men kun hver tiende dansker er villig til at ændre på madvanerne for miljøets skyld.
Det koster mere CO2 at producere en bøf, end det gør at producere frugt og grøntsager. Men kun hver tiende dansker er villig til at ændre på madvanerne for miljøets skyld.Foto: colourbox.com
Niels Th. Dahl

Danskerne vil have lov til at spise deres flæskesteg i fred.

Leif Nielsen
Cheføkonom i Landbrugsraadet

Vi vil gerne være med til at finde billigere transport. Vi vil også til nød være med til at spare energi ved opvarme vores boliger på nye og miljørigtige måder.

Men det er meget få af danskerne, der har lyst til at skifte hverken den røde bøf eller de eksotiske frugter ud på middagsbordet.

Det viser en ny meningsmåling, Synovate har lavet for Landbrugsraadet, som netop er blevet offentliggjort i rådets blad FoodCulture.

0:000:00