Debat

Debatpanel om Esben Lundes naturpakke

DEBAT: Et nyt hold af debattører vil i den kommende tid sætte fokus på, hvad regeringens naturpakke skal indeholde. Mød panelet her. 

Et nyt hold af debattører vil i den kommende tid sætte fokus på regeringens kommende naturpakke.
Et nyt hold af debattører vil i den kommende tid sætte fokus på regeringens kommende naturpakke.Foto: Colourbox
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) har startet forhandlingerne om regeringens naturpakke, som der på forhånd er afsat 89 millioner kroner til. Naturpakken skal ifølge ministeren styrke biodiversiteten og beskytte urørt skov.

Altinget benytter anledningen og spørger et nyt hold af debattører: Hvilke ønsker og forventninger har du til naturpakken? Hvad skal den indeholde, og/eller hvad skal den ikke indeholde?

Mød panelet her.

Ida Auken (R)
Miljøordfører. Ida Auken har været medlem af Folketinget siden 2007. De første syv år for SF og siden februar 2014 for Radikale. Hun er tidligere miljøminister og er uddannet cand.theol.

Maria Reumert Gjerding (EL)
Miljøordfører. Maria Reumert Gjerding har været medlem af Folketinget siden valget i juni 2015. Hun er uddannet cand.scient. i miljøplanlægning og internationale udviklingsstudier ved RUC.

Anni Matthiesen (V)
Naturordfører. Anni Matthiesen (V) har været medlem af Folketinget siden 2011. Hun har en dipomuddannelse fra Danmarks Forvaltningshøjskole. 

Carsten Bach (LA)
Miljøordfører. Carsten Bach har været medlem af Folketinget siden valget i juni. Han er tidligere fagchef og afdelingsleder, Dansk Miljørådgivning A/S. Carsten Bach er uddannet cand.scient. i anvendt kvartærgeologi, Aarhus Universitet.

Martin Merrild
Formand for Landbrug & Fødevarer. Martin Merrild er desuden formand for den fælleseuropæiske landbrugsorganisation COPA. Han har været selvstændig landmand siden 1982 og har haft flere tillidsposter i landbrugets organisationer. Martin Merrild er oprindeligt uddannet landmand. Han blev i 1977 agrarøkonom og senere merkonom i finansiering.

Jan Ejlsted
Direktør for Friluftsrådet, der samler cirka 90 organisationer inden for natur og friluftsliv. Han er uddannet lærer og har tidligere været direktør i Dansk Ornitologisk Forening, pressechef i Teknologirådet og rådgiver for Folketinget i regi af Teknologirådet.

Søren Gais Kjeldsen
Formand for KTC og direktør for Miljø- og Energiforvaltningen, Aalborg Kommune. 

Thor Hjarsen
Biologisk seniorkonsulent for Verdens Skove. Thor Hjarsen er uddannet biolog med speciale i conservation og skov samt naturvejleder med fokus på nye og udsatte målgrupper i naturen. Han har en fortid i WWF Verdensnaturfonden, Red Barnet, Naturstyrelsen, Grønlands Hjemmestyre. Han er desuden ejer af konsulentfirmaerne EcoAdvise.dk og NaturBureauet.dk. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00