DF roser regeringens grønne kurs: Gå videre endnu

NEDSKÆRINGER: Dansk Folkeparti roser regeringen for at lægge an til besparelser på det grønne område. Ifølge forsker ændrer 340 millioner ikke på kursen, hvorimod slingren på de langsigtede ambitioner vil få stor betydning.

”Jeg vil stærkt opfordre regeringen til at kigge videre og se, om der kan findes mere," siger Dansk Folkepartis klima- og energiordfører, Mikkel Dencker, i forbindelse med regeringens bebudede besparelser på klima- og energiområdet.
”Jeg vil stærkt opfordre regeringen til at kigge videre og se, om der kan findes mere," siger Dansk Folkepartis klima- og energiordfører, Mikkel Dencker, i forbindelse med regeringens bebudede besparelser på klima- og energiområdet.Foto: Colourbox
Kasper Kaasgaard

De 340 millioner vælter ikke læsset i forhold til, hvor grønne Danmark er eller bliver lige her og nu.

Brian Vad Mathiesen
Professor, Aalborg Universitet

Jeg vil stærkt opfordre regeringen til at kigge videre og se, om der kan findes mere. Man kan tage fat i nogle af de store klumper og se på alle støtteordningerne til den grønne energi. De koster meget på PSO-afgiften.

Mikkel Dencker (DF)
Klima- og energiordfører

Samlede besparelser på 340 millioner kroner over fire år, herunder tilbagerulning af en række grønne projekter og puljer.

Det er ifølge et lækket dokument til Information regeringens ambitioner på det grønne område frem mod de kommende finanslovsforhandlinger, og selv om de grønne nedskæringer møder kritik fra mange fronter, bliver det mødt med roser fra regeringens største støtteparti, Dansk Folkeparti. Klimaordfører Mikkel Dencker kalder det sundt, at regeringen har set området efter i sømmene.

”Klimaområdet har været et ideologisk projekt for den tidligere regering. Der har der efter vores mening været et ukritisk pengeforbrug på det. Derfor bakker vi op om, at man har kastet et kritisk blik på det for at se, om der er noget, der kan undværes,” siger Dencker. 

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00