DF stiller krav for at redde Tænk Kemi

KEMI: DF tilslutter sig rød bloks ønske om at lade Tænk Kemi fortsætte med en plads på kommende finanslov. Der følger dog betingelser med, lyder det fra partiets finansordfører. Forbrugerrådet Tænk er åben for dialog.

Kemiluppen undersøger hverdagsprodukter for indeholdet af skadelige stoffer. Indtil videre ligger 10.000 produkter i app'en, mens 30.000 produkter ifølge Forbrugerrådet Tænk venter på at få tjekket varedeklarationer og blive indtastet i systemet.
Kemiluppen undersøger hverdagsprodukter for indeholdet af skadelige stoffer. Indtil videre ligger 10.000 produkter i app'en, mens 30.000 produkter ifølge Forbrugerrådet Tænk venter på at få tjekket varedeklarationer og blive indtastet i systemet.Foto: Colourbox
Amalie Bjerre Christensen

Hvis bevillingen til Forbrugerrådet Tænk Kemi bliver mindre, er konsekvensen desværre, at forbrugerne får mindre information om problemkemi, end de gør i dag.

Lars Pram
Direktør, Forbrugerrådet Tænk
Fakta
Den årlige støtte på 5,3 millioner kroner, som Forbrugerrådet Tænk Kemi har modtaget gennem de sidste tre år, bruges blandt andet på:
  • At finansiere, at produkttests er tilgængelige på kemi.taenk.dk. Sitet har mere end 50.000 unikke brugere om måneden. 
  • Derudover når Tænk Kemi 20.000 brugere gennem Facebook om ugen. 
  • På cirka ti måneder er Kemiluppen blevet brugt mere end 2,6 millioner gange.

Kilde: Forbrugerrådet Tænk

Skal Forbrugerrådet Tænk Kemi fortsætte arbejdet med at oplyse forbrugerne om skadelig kemi i hverdagsprodukter, skal de blandt andet droppe den røde kolbe.

Sådan lyder det fra Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen.

”Med kemiluppen leverer Tænk Kemi et meget brugervenligt produkt, som er nemt og tilgængeligt. Men dens farveinddeling er for hård i forhold til produkter, som er lovlige, og det kan man godt nuancere mere, uden at det bliver bureaukratisk tungt,” siger René Christensen.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00