DN afviser naturzoner

BIODIVERSITET: Forskere anbefaler, at der oprettes zoner i landskabet, hvor biodiversiteten har førsteprioritet, men Danmarks Naturfredningsforening afviser ideen.
Foto: colourbox
Anders Jerking

Jeg hører politikere sige, at de til gengæld for naturzonerne vil have frie tøjler i produktionszonerne, som jo udgør den største del af landet. Derfor tør vi ikke bakke op om forslaget.


Ella Maria Bisschop-Larsen
Præsident, Danmarks Naturfredningsforening

Nej tak til særlige naturzoner i landskabet. Det var meldingen fra Danmarks Naturfredningsforening, da forskere, kommuner, landbrug og grønne organisationer tirsdag på en konference på Københavns Universitet diskuterede, hvordan man kan standse tilbagegangen i biodiversitet inden 2020.

Det var seniorforsker Rasmus Ejrnæs, Aarhus Universitet, der foreslog at inddele landet i henholdsvis byzoner, produktionszoner og naturzoner, hvor biodiversitet skal have førsteprioritet i naturzonerne.

”Vi har en lang tradition for arealplanlægning, men der er stort set ingen af vores naturarealer, som har biodiversitet som hovedformål, og det er nok en af de væsentligste forklaringer på, at vores biodiversitetsforvaltning ikke har virket,” sagde Ejrnæs.

0:000:00