Ellemann hurtigst til at besvare spørgsmål

FOLKETING: Miljøministeriet er det ministerium, som bevarer den største del af Folketingets spørgsmål inden for tidsfristen. Departementschefen er stolt.
Anders Jerking
Miljøministeriet er for andet år i træk det ministerium, som besvarer den største andel af folketingsspørgsmål inden for tidsfristen. Det viser en opgørelse fra Folketinget.

I folketingsåret 2009/10 besvarede Miljøministeriet 92 procent af spørgemålene inden for tidsfristen. Gennemsnittet for alle ministerier var 70 procent (*). Miljøministeriets svarprocent bliver kun overgået af ministeren for nordisk samarbejde, som også er Karen Ellemann (V), der besvarede alle sine fire spørgsmål inden for tidsfristen. Statistikken angår udvalgsspørgsmål stillet under 'almindelig del', hvilket vil sige spørgsmål, som ikke knytter sig til lovforslag.

Folketingets opgørelse viser også, at miljøudvalget med 1.021 spørgsmål er det udvalg, som stiller tredje flest spørgsmål - kun overgået af trafikudvalget (1.791 spørgsmål) og retsudvalget (1.647).

Miljøministeriet blev for et par siden kritiseret for ikke at svare hurtigt nok, derfor er ministeriets departementschef, Marianne Thyrring, tilfreds med, at udviklingen er vendt.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00