Esben Lunde har naturplaner klar

NATUR: Onsdag præsenterer miljøminister Esben Lunde Larsen (V) Danmarks næste planer for landets 252 Natura 2000-områder. Der bliver afsat 300 millioner kroner om året til planerne. En kæmpe indsats, mener miljøministeren.

Foto: Kim Vadskær/Pressefoto
Hjalte T. H. Kragesteen

Det er en kæmpe indsats, vi lægger op til, der vil gøre en mærkbar forskel for værdifulde naturtyper og for truede plante- og dyrearter.

Esben Lunde Larsen (V)
Miljøminister

Enge, heder og overdrev skal have det bedre.

Derfor lancerer miljøminister Esben Lunde Larsen onsdag den næste generation af planer for Danmarks 252 Natura 2000-områder. Pengeposen lyder på 1,8 milliarder kroner over en seksårig periode, og dermed omkring 300 millioner kroner om året.

Miljøministeren er oppe på den store klinge:

Dokumentation

Fakta fra Miljøministeriet

Natura 2000
Alle EU-lande har udpeget et netværk for særligt beskyttet natur. Det går under navnet natura 2000-områder, som Danmark har 252 af. Danmark er som alle andre EU-lande forpligtet til at bevare mere end 200 naturtyper, 700 arter af planter og dyr og over 170 fuglearter.

Målet er at opnå god naturtilstand i alle områder, og derfor har man udarbejdet en national plan for hvert område, der udstikker rammerne for kommunernes forvaltning. Første generation af naturplaner løb fra 2019-15. De nye planer løber de næste seks år.

EU-LIFE
EU-Life er en tilskudsordning til natur, miljø og klima. Programmet yder støtte til projekter, der bidrager til at gennemføre EU’s miljø- og klimapolitik.

I Danmark er nogle af de største EU-LIFE-projekter, der er tilført midler: Genopretning af Lille Vildmose, Genopretning af den danske klithede og Genopretning af moser og rigkær. 


Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00