Esben Lunde opfordrer jægere til at bekæmpe invasive arter

NATUR: Fremover skal jægerne være med til at udrydde invasive arter i den danske natur, lyder det fra miljø- og fødevareministeren.

Sumpbæveren er en af de arter, der betegnes som invasiv.
Sumpbæveren er en af de arter, der betegnes som invasiv.Foto: Colourbox
Amalie Bjerre Christensen
Fakta
Invasive arter er dyr og planter, som spreder sig til arealer, de ellers ikke ville befinde sig på naturligt. Arterne skal bekæmpes, fordi de udgør en trussel mod de hjemmehørende arter i området.
Fakta
EU bruger hvert år mindst 150 milliarder kroner på at bekæmpe de invasive arter, mens Danmark bruger omkring én milliard kroner på bekæmpelsen.

Kilde: Miljø- og Fødevareministeriet

Den blånæbbede amerikansk skarveand og minihjorten muntjak er to af de invasive arter, som miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) opfordrer danske jægere til at bekæmpe.

Esben Lunde Larsen og formanden for Danmarks Jægerforbund, Claus Lind Christensen, beder nu landets jægere om at gå ind i kampen mod de pattedyr og fugle, som EU har sat på den såkaldte dødsliste over invasive arter.

”Vi har brug for jægernes hjælp til at komme invasive pattedyr og fugle til livs, for de er en trussel mod de arter, der hører naturligt til i Europa. Danske jægere har et enestående kendskab til naturen, og derfor er de også blandt de bedste til at hjælpe med at bekæmpe invasive arter,” siger Esben Lunde Larsen i en pressemeddelelse.

0:000:00