Grønne: Nye vandplaner er beskæmmende

HØRING: Både DN og Sportsfiskerne er skuffede over, at ambitionsniveauet for første generation af vandplaner sænkes. Landbrug & Fødevarer foreslår helt at droppe de første planer.

Anders Jerking

Formålet med planerne er at sikre et godt vandmiljø på en omkostningseffektiv måde, ikke at aflevere papirbunker i Bruxelles til aftalt tid. Vi skal derfor gentage vores opfordring: Skrot 1. generation af vandplaner.

Landbrug & Fødevarer
I høringssvar

”Beskæmmende” og ”Et hidtidigt lavpunkt”. Så barsk er to grønne organisationers vurdering af de reviderede førstegenerations-vandplanerne, som har været i supplerende høring hen over sommeren.

Ændringerne i vandplanerne indebærer blandt andet, at randzone-arealet halveres, at de 140.000 hektar målrettede efterafgrøder opgives, at indsatsen for 3.000 km vandløb udgår, og at ændret vandløbsvedligeholdelse helt droppes som virkemiddel.

Der udover udgår eller udskydes spildevandsrensning for en række ejendomme, indsatsen for dambrug og renseanlæg mindskes, ligesom færre vandløbsspærringer skal fjernes, færre rørlagte strækninger åbnes, og færre vandløb restaureres.

0:000:00