Grønt raseri over EU-skrotning af luft- og affaldsregler

DØDSLISTE: Grønne organisationer og politikere tror ikke på EU-Kommissionen, når den lover, at skrottede EU-forslag om ren luft og affald bliver erstattet med nye og mere ambitiøse tiltag.

EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker (t.v.), præsenterede tirsdag sammen med første-næstformand Frans Timmermans EU-Kommissionens arbejdsprogram for 2015 samt den såkaldte "dødsliste" med 80 skrottede forslag. 
EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker (t.v.), præsenterede tirsdag sammen med første-næstformand Frans Timmermans EU-Kommissionens arbejdsprogram for 2015 samt den såkaldte "dødsliste" med 80 skrottede forslag. Foto: Europa-Kommissionen
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: Kritikken hagler ned over EU-Kommissionen, efter den har meldt ud, at nye regler for udslip af skadelige stoffer og affaldshåndtering vil blive taget af bordet for at blive genfremsat i ny indpakning til næste år.

En sammenslutning af ti store miljøorganisationer fordømmer i en fælles pressemeddelelse Kommissionen for med sin beslutning at skabe forvirring om fremtiden for den såkaldte ren luft-pakke og affaldspakken.

”Denne øvelse underminerer Kommissionens troværdighed,” lyder det fra Ariel Brunner, der er EU-chef for organisationen BirdLife og formand for gruppen af miljøorganisationer, der blandt andet tæller WWF og European Environmental Bureau.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00