Her er de 16 forslag i VKO's fødevare- og landbrugspakke

DOKUMENTATION: Flere svin, mere gødskning, etableringslån til fiskere og lempeligere dyrkningsregler for økologiske frugtavlere er blandt forslagene i et fælles udspil fra Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti. 

Foto: Colourbox
Sine Riis Lund

Mere eksport, vækst og beskæftigelse er de tre nøgleord for Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti i deres nye udspil på fødevare- og landbrugsområdet, der er tiltænkt som beslutningsforslag. 

Se listen over de 16 initiativer her:

1. Gødskning
Omfattende måleprogram og gradvis udfasning af reducerede gødskningsnormer. Der iværksættes hurtigst muligt et omfattende måleprogram for at tilvejebringe det nødvendige vidensgrundlag om transporten af kvælstof i alle relevante vandoplande og delvandoplande til brug for fuld implementering af den målrettede arealregulering fra 2016. Målinger og indsats startes, hvor risikoen vurderes størst. Måleresultaterne bruges således til at sikre et fortsat overblik over udvaskningen til de danske kystområder.

Samtidig skal der påbegyndes en gradvis udfasning af reducerede gødskningsnormer i tre faser, så de reducerede gødskningsnormer på cirka 15-20 procent begrænses med en tredjedel om året i 2015, 2016 og 2017, så det med virkning fra 2017 er tilladt at tilføre den landbrugsfagligt optimale mængde kvælstof under hensyntagen til forpligtigelserne i nitratdirektivet.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00