Høegh anlægger ny GMO-linje

GMO: Med en ny fødevareminister ved roret kan både forbrugerne og detailhandlen se frem til i højere grad at blive inddraget i debatten om GMO. Økologer kvitterer for meldingen.
Ida Skytte

Jeg er enig med Eva Kjer Hansen i, at der er muligheder i GMO. Men jeg er lidt mere optaget af, at vi nu får accept og forståelse hele vejen igennem kæden af aftagere og forbrugere.

Henrik Høegh (V)
Fødevareminister
Genmodificering er og bliver en varm kartoffel. Debatten er igen blusset op, efter at GMO-kartoflen Amflora i sidste uge blevet godkendt i EU. Og med overgangen fra Eva Kjer Hansen (V) til Henrik Høegh (V) på fødevareministerposten lyder der også nye toner om de genmodificerede afgrøder.

"Jeg er enig med Eva Kjer Hansen i, at der er muligheder i GMO. Men jeg er lidt mere optaget af, at vi nu får accept og forståelse hele vejen igennem kæden af aftagere og forbrugere," siger ministeren.

Kjers vidensyntese for snæver
I september 2009 kom Fødevareministeriets store vidensyntese om GMO. Formålet var, som Eva Kjer Hansen udlagde det, at aflive myter og sætte mere fokus på nytteværdien.

I forbindelse med offentliggørelsen - og i forbindelse med GMO-debatten generelt - har Eva Kjer Hansen aldrig forsøgt at lægge skjul på, at hun ser et stort potentiale i omstridte afgrøder.

0:000:00