Kjers naturpakke mødt med grøn skepsis

NATUR: Miljøministeren varsler naturpakke i det nye år, som vil have fokus på urørt skov. Alligevel er der ikke voldsom begejstring hos flere grønne organisationer. Biolog ser en minister, der er på tilbagetog om urørt skov.

Der skal holdes mere igen med motorsaven i de danske skove, bebuder miljøminister Eva Kjer Hansen (V).<br>
Der skal holdes mere igen med motorsaven i de danske skove, bebuder miljøminister Eva Kjer Hansen (V).
Foto: colourbox
Hjalte T. H. Kragesteen

Urørt skov er ikke det eneste saliggørende. Jeg håber, at naturpakken vil skabe plads til vand i landskabet og plads i agerlandet. Vi mister også arter i det åbne land 

Claus Lind Christensen
Formand, Danmarks Jægerforbund

Der er en naturpakke på vej. Umiddelbart skulle man forvente, at de grønne organisationer vil juble over sådan en melding fra miljøministeren.

Men det er ikke ligefrem tilfældet, efter at Eva Kjer Hansen (V) i mandagens Politiken bebudede, at hun næste år vil præsentere en pakke, der skal øge den biologiske mangfoldighed.

Formanden i DOF, Egon Østergaard, er en af dem, der ikke ligefrem falder i svime over, at der nu er en pakke på vej. Han mener, at det er dejligt med en pakke, men tilføjer samtidig, at det er noget, som "alle regeringer lancerer." Og så tæller det ned, at den kommer i kølvandet på, at den tidligere regerings beskyttelse mod gødskning af §3-områderne bliver rullet tilbage.

0:000:00