Konservativ bekymring over Kjers kyst-regler

VÆKSTPLAN: Det bliver ikke uden sværdslag, når Eva Kjer Hansen skal forhandle nye regler for strandbeskyttelse hjem. Konservative er nemlig ikke begejstret for det, ministeren netop har lagt frem. S har også sine forbehold.

Eva Kjer Hansen (V) lægger op til at ændre strandbeskyttelsesreglerne. Det er et led i regeringens vækstudspil.
Eva Kjer Hansen (V) lægger op til at ændre strandbeskyttelsesreglerne. Det er et led i regeringens vækstudspil.Foto: Sara Gangsted/Scanpix
Emma Qvirin HolstHjalte T. H. Kragesteen

Det er hverken højbede eller gyngestativer, der skal afholde Socialdemokraterne fra eventuelt at lave en aftale med regeringen. Det centrale er at sikre, at vi ikke får plastret vores kyster til med is-kiosker, vandlande og andre aktiviteter.

Morten Bødskov (S)
Formand for Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget

Regeringen lægger op til at gøre det nemmere for virksomheder og lokale foreninger at bygge og udvide langs kysterne. Den idé er støttepartiet Konservative dog skeptisk over for:

”Vi har væsentlige bekymringer i forhold til, hvad ændringen vil betyde. Strandbeskyttelseslinjen er jo det allermest kystnære og hellige i vores optik,” siger Mette Abildgaard, der er miljøordfører for Konservative.

Regeringen præsenterede mandag sit vækstudspil, der blandt andet byder på en ændring af reglerne for strandbeskyttelse, der er en forbudszone. Ændringerne er delt op i tre: Det ene handler om et opgør med, at der skal søges om dispensation for mindre anlæg, som eksempelvis et højbed eller en bænk i private haver inden for linjen.

0:000:00