Debat

KTC: Lokale naturråd er en oplagt løsning

DEBAT: Kommunalteknisk Chefforening (KTC) bakker op om at oprette lokale naturråd i forbindelse med etableringen af et grønt danmarkskort. Det skriver Hanne Stensen Christensen.

Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Hanne Stensen Christensen
Formand for KTC faggruppen Natur og Overfladevand og Centerchef i Næstved

I KTC (Kommunalteknisk Chefforening) glæder vi os over, at det er kommunerne, der skal stå for udpegningen af det grønne danmarkskort. Vi er også glade for, at det ser ud til, at der er bred opbakning til at inddrage interesseorganisationerne. Helt afgørende bliver det, at der er klare rammer og retningslinjer for arbejdet, samt at det er klart, hvilken rolle "naturrådene" skal have, og hvilke ressourcer der er til rådighed. 

Rådgivende naturråd - en god ide
I arbejdet med anden generations-vandplaner var det kun en del af indsatserne, som skulle prioriteres i vandrådene - og vandrådene var rådgivende i forhold til kommunalbestyrelserne. Man kunne forestille sig noget tilsvarende omkring udpegningen af det grønne danmarkskort - altså at en afgrænset del af udpegningen kunne behandles i rådgivende naturråd. 

På tværs af kommunegrænser
Ud over involveringen af interesseorganisationerne er det også vigtigt, at udpegningerne hænger sammen på tværs af kommunegrænserne. Naturen kender ikke til de administrative grænser. Derfor er det hensigtsmæssigt at udpegningen ikke blot foregår i den enkelte kommune, men sker fælles, inden for et lidt større område. 

Penge til processen nødvendig
Involvering kræver ressourcer, og derfor er det naturligvis en forudsætning, at der kommer penge til en proces med "naturråd". For at styrke processen og for at give organisationerne gode muligheder vil det være gavnligt, at der er midler, også til at afholde ekskursioner og seminarer, uden at det bliver nødvendigt at opkræve store summer i deltagerbetaling. 

Vi glæder os til at komme i gang med arbejdet og håber, at den store velvilje fører til en hurtig aftale om en model, der går på tværs af kommunerne, og som giver gode muligheder for en involvering af interessenterne. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00