Debat

Landboforening: Lug ud blandt illoyale medarbejdere i Miljøministeriet

DEBAT: Miljø- og Fødevareministeriets opgaver skal løses hurtigt og fagligt sikkert. Derfor må der ikke være illoyalitet mellem medarbejderne og ministeren, skriver Torben Povlsen, fungerende formand i landboforeningen Centrovice.

Kirsten Ida Enemark
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Torben Povlsen
Fungerende formand i landboforeningen Centrovice

21. april kommenterede departementschef i Miljø- og Fødevareministeriet, Henrik Studsgaard, på Altinget på den mistillid, der er skabt mellem embedsværket og ministeren, efter en anonym medarbejder fra ministeriet lækkede en lydfil med Esben Lunde Larsen til Politiken. 

Set fra en landboforenings synspunkt kan jeg kun bifalde, at departementschefen åbent erkender, at der er illoyal opførsel i hans ministerium. Og at omfanget ikke kan afgrænses til en enkelt medarbejder. 

Spørgsmålet er, hvad han vil gøre ved det? Hvis han skal opretholde sin loyalitet, skal han rydde op, og det uanset om mistilliden er skabt af én medarbejder, 1 procent af medarbejderne eller flere.

Fakta
Deltag i debatten!
Skriv til [email protected]

Antallet er underordnet.

Hvis ikke vi kan være sikre på, at der arbejdes loyalt for den til enhver tid siddende regerings politik, fremstår ikke kun ministeriet, men desværre også departementschefen, illoyal. 

Set fra en landboforenings synspunkt kan jeg kun bifalde, at departementschefen åbent erkender, at der er illoyal opførsel i hans ministerium.

Torben Povlsen
Fungerende formand i landboforeningen Centrovice

Beslutninger skal løses fagligt sikkert
Ministeriet varetager store opgaver, som har omfattende betydning for dansk landbrug.

Implementeringen af målrettet regulering, det vil sige en regulering, som tillader mere differentiering, usikkerheder om grundvandets tilstand og et øget fokus på konkrete målinger frem for statistiske modeller for blot at nævne nogle eksempler.

Det er opgaver, som skal løses hurtigst muligt og med stor faglig sikkerhed. Det må ikke forsinkes eller forstyrres af medarbejdere, der hænger fast i gamle dogmer og vil gøre alt for at forhindre forandringer. 

Derfor, kære departementschef, få ryddet op og luftet ud blandt de medarbejdere, der ikke arbejder loyalt.

Ingen kan være tjent med den usikkerhed, som mistillid mellem embedsværket og ministeren skaber. Slet ikke chefen for ministeriet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00