Debat

Markante grønne resultater i finanslovsaftale

DEBAT: Finansloven indeholder en række gode elementer på det grønne område, men regeringen skuffer, når der ikke er plads til hverken klimatilpasningfond eller en varig løsning på el-bilerne. Det skriver miljøordfører Per Clausen (EL).

Der er kommet flere penge til økologi, natur og biodiversitet på finansloven. Det skriver miljøordfører Per Clausen (EL).
Der er kommet flere penge til økologi, natur og biodiversitet på finansloven. Det skriver miljøordfører Per Clausen (EL).Foto: Maibritt Kerner
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Per Clausen (EL)
Miljøordfører

Fakta
Bland dig i debatten!
Send dit indlæg til: [email protected]

Det er meget tilfredsstillende, at vi har været med til at sikre flere penge til økologi, natur og biodiversitet i forhandlingerne om finansloven. Mere økologi, mere natur og mere mangfoldighed i naturen er helt afgørende elementer i denne aftale og kan være med til at reducere den del af det danske areal, der bruges til at producere foder til svin til fordel for en mere kvalitativ anvendelse.

Med flere penge til at understøtte udviklingen af den cirkulære økonomi og deleøkonomien har vi også medvirket til at sikre en udvikling, hvor vi bruger færre ressourcer og producerer mindre affald - en helt afgørende indsats.

På energiområdet har vi fået sat fokus på udviklingen af alternativer til at brænde træpiller for at skaffe varme (geotermi) og på anvendelse af vindenergi i varmeproduktionen.

Helt ubegribeligt er det, at regeringen endnu en gang insisterede på at udsætte en løsning for el-bilerne.

Per Clausen (EL)
Miljøordfører

Ingen løsning på el-biler
Hertil kommer, at vi har skaffet penge til yderligere klimainitiativer i de kommende år, som aftales mellem Enhedslisten, SF og regeringen.

Det betyder, at vi får mulighed for at gennemføre sådanne initiativer uden at spørge højrefløjen, hvilket de seneste år har understreget behovet for.

Til gengæld var det skuffende, at regeringen ikke ville være med til at sikre grundvandet gennem obligatoriske sprøjtefri zoner og også afviste vores forslag om at oprette en klimatilpasningsfond, der kunne have finansieret indsatsen for at forhindre oversvømmelser i fremtiden.

Helt ubegribeligt er det, at regeringen endnu en gang insisterede på at udsætte en løsning for el-bilerne.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Per Clausen

Spidskandidat for Enhedslisten til EU-parlamentsvalget, byrådsmedlem i Aalborg, medlem af KLs bestyrelse, bestyrelsesmedlem i AkademikerPension
cand.phil. i samfundsfag (Aalborg Uni. 1988)

0:000:00