Miljøopgaver måske på vej til regionerne

Flere miljø- og planlægningsopgaver flyttes måske til regionerne. På baggrund af mange kritiske høringssvar drøftede regeringen mandag ændringer i kommunalreformen på miljøområdet med S og R. Forhandlingerne fortsætter i dag med idenrigs- og sundhedsministeren.
Marie Andergren

Regeringen har udvist en imødekommenhed på miljø- og planlægningsområdet, som vi håber, der er noget i. Men nu må vi se, om der i morgen er en reel mulighed for at finde sammen.

Pia Gjellerup
Gruppeformand i Socialdemokratiet
Regionerne får muligvis overført flere miljø- og planlægninsopgaver, end regeringen og Dansk Folkeparti har lagt op til i strukturreformen.

På baggrund af mange kritiske høringssvar drøftede regeringen i dag for anden gang ændringer i kommunalreformen på miljøområdet med Socialdemokraterne og De Radikale.

Socialdemokraternes gruppeformand, Pia Gjellerup, var positiv efter mødet med statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) og vicestatsminister Bendt Bendtsen (K):

"Regeringen har udvist en imødekommenhed på miljø- og planlægningsområdet, som vi håber, der er noget i. Vi har det ønske, at der på miljøområdet kommer en større grad af indflydelse længere væk fra lokalområdet, så der bliver en mere overordnet planlægning. Men nu må vi se, om der i morgen (tirsdag, red.) er en reel mulighed for at finde sammen," siger Pia Gjellerup til Altinget.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00