Ny minister stod på mål for landbrugspakken

MILJØ: Esben Lunde Larsen (V) blev afkrævet svar om den landbrugspakke, som væltede den tidligere miljø- og fødevareminister, Eva Kjer Hansen (V). Pakken giver samlet set en forbedring af miljøet, lød det fra den nye miljøminister.

Henrik Axel Lynge Buchter

De første tre år vil der ikke være en forbedring af miljøet med landbrugspakken, men i 2021 vil pakken "føre til en bedre tilstand".

Det var meldingen fra miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen, da han onsdag skulle svare på spørgsmål om landbrugspakkens miljøregnskab og miljøkonsekvens.

Næsten seks timer strakte samrådet sig over, fordi ministeren også skulle i folketingssalen og svare på spørgsmål. På trods af den lange periode var Konservative ikke repræsenteret på mødet. Det var Konservative, der gjorde, at der var flertal for at udtrykke mistillid mod den tidligere miljøminister, Eva Kjer Hansen, over netop landbrugspakken.

I stedet var det Enhedslistens miljøordfører, Maria Reumert Gjerding, der gentagne gange igennem det lange samråd bad ministeren om konkrete svar på, hvorvidt miljøet vil have det bedre uden landbrugspakken.

"Hvis miljøet fik det dårligere, så havde jeg ikke sendt en vurdering over - hverken miljøfaglig eller retligt - som sagde, at vi overholdt det, vi skulle. Fordi det ville være at føre Folketinget bag lyset," påpegede Esben Lunde Larsen.

Læs mere her om, hvad kontroverserne omkring landbrugspakken går ud på.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00