Nye politiske chefer for miljø og natur

KV13: Kommunalvalget byder på nye politikere med ansvar for naturen og miljøet i landets fire største byer. Læs her, hvem der har fået de prestigefyldte poster.
Efter sidste tirsdags kommunalvalg er der kommet nye politiske chefer for teknik- og miljøforvaltningerne i landets største byer.
Efter sidste tirsdags kommunalvalg er der kommet nye politiske chefer for teknik- og miljøforvaltningerne i landets største byer.Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget.dk
Hjalte T. H. Kragesteen

Partierne i landets største byer er enige om, hvem der skal stå i spidsen for miljøområdet i kommunen. Fire ud af fem poster er faldet til politikere i rød blok.

I København bliver det Enhedslisten, der skal stå i spidsen for Teknik- og Miljøforvaltningen. Allerede sent på sidste tirsdags valgdag stod det således klart, at partiets spidskandidat, Morten Kabell, efter et kanonvalg kunne nappe posten som teknik- og miljøborgmester. Han overtager posten fra Ayfer Baykal (SF).

I Odense bliver det fremover Jane Jegind (V), der skal står i spidsen for miljøområdet. Hun er nemlig ny rådmand for by- og kulturforvaltningen. Inden valget var hun rådmand for børne- og ungeforvaltningen, mens Steen Møller (K) var rådmand for by- og kultur.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00