Penge til vedvarende energi

Enhedslisten vil på baggrund af forslag fra Ungdomsparlamentet mandag stille beslutningsforslag. Partiet vil investere to mia. kr. om året i udbygning af vedvarende energiformer. Beskatning ved salg af energiselskaber skal finansiere en forskningsfond. R og DF støtter ide. K er afviser.
Rikke Sønder Larsen
Fakta
Danmarks energi:

  • Danmark ophører med at være selvforsynende på olie i 2013.

  • I 2023 er olieressourcerne tæt på at være opbrugte.

  • Kilde: Energistyrelsen
    Der skal investeres 2 mia. kroner på forskning og udvikling af vedvarende energiformer, hvis det står til Per Clausen fra Enhedslisten.

    Dermed tager han et forslag op, som blev vedtaget af 173 elever fra 8. og 9. klasse i "Ungdomsparlamentet" i mandags. UUngdomsparlamentet arrangeres af Folketinget, så skoleelever kan prøve at være politiker for en dag med plads og afstemning i selve folketingssalen.

    Per Clausen foreslår, at der gennemføres en energiplan, som vil kunne gøre os uafhængige af fossile brændstoffer inden år 2030.

    Forslaget indebærer massive investeringer i vedvarende energi, såvel vindkraft som sol- og bølgeenergi, brug af biomasse i form af økologisk dyrket skov, og investeringer i energibesparelser, der kan halvere danskernes energiforbrug. Også energilagring, herunder brintproduktion, er en væsentlig del af partiets energiplan.

    0:000:00