Planloven skal til serviceeftersyn

NYHED: Miljøminister Connie Hedegaard nedsætter udvalg, der skal give planloven et serviceeftersyn. V og DF ønsker opgør med hovedhjørnestenene i planloven om, at nye dagligvarebutikker ikke må være større end 3.000 kvadratmeter og at nye butikker skal placeres i bymidten.
Marie Andergren

Regeringen opfatter den danske natur som et stort spil matador, hvor det gælder om at få bygget mest muligt hurtigst muligt. Og den ambition deler vi ikke.

Martin Lidegaard (R)
Miljøordfører
Planloven skal til serviceeftersyn.

Sådan lyder miljøminister Connie Hedegaards fremadrettede udspil i kølvandet på den omstridte Bilka-sag, som justitsminister Lene Espersen satte endeligt punktum for mandag.

"Der er behov for at se nærmere på planlovens detailhandelsbestemmelser. Der har været fokus på reglerne om butiksstørrelse i Bilka-sagen, men disse regler er også i fokus i de regionplaner, som lige nu er ved at blive vedtaget, og de vil komme det i forbindelse med dannelsen af de nye storkommuner," siger miljøminister Connie Hedegaard (K).

Hun vil nu nedsætte et udvalg, der skal komme med et bud på, hvordan man kan give planlovens detailhandelsregler et serviceeftersyn.

Dokumentation

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00