Røde partier: Kommunerne skal spille større rolle på naturområdet

NATUR: Store dele af rød blok vil give kommunerne magt til at udpege Natura 2000-områder. Socialdemokratiet er ikke afvisende, men vil kende konsekvenserne. Forslaget giver ikke mening, mener landbruget.

Foto: Colourbox
Hjalte T. H. Kragesteen
Fakta
Natura 2000-områderne

I Danmark er der udpeget 252 Natura 2000-områder. De udgør tilsammen 8 procent af landarealet – som Fyn med omliggende øer – og 18 procent af havarealet.

Inden for de udpegede områder, Natura 2000-områderne, gælder særlige retningslinjer for at behandle planer og projekter, herunder ansøgninger om tilladelse mv., der kan påvirke Natura 2000-områder, for derigennem at beskytte arter og naturtyper. Desuden er der krav om overvågning af og rapportering om naturens tilstand.

Kilde: Miljøstyrelsen

Kommunerne skal have mulighed til at udpege Natura 2000-områder.

Det er Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet enige om. Partierne har fremsat idéen som et beslutningsforslag i Folketinget.

”Der er behov for at få skabt mere natur og mere sammenhængende natur. Og for os giver det ikke mening, at udpegningen af Natura 2000-områder kun kan ske fra centralt hold. Med det her forslag vil vi styrke det lokale engagement,” siger SF’s miljøordfører, Trine Torp.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00