Scandic vinder Nordisk Råds miljøpris

BÆREDYGTIGHED: Scandic-hotellerne vinder Nordisk Råds miljøpris for sit fokus på bæredygtig turisme og for at have gjort en række mindre tiltag, der tilsammen gør en stor forskel.

Vinderen af Nordisk Råds Natur- og Miljøpris blev i år Scandic Hotellerne. Temaet for årets pris er bæredygtig turisme, og Scandic modtager prisen for at være foregangsvirksomhed og trendsetter inden for netop bæredygtig turisme.

I 1993 besluttede Scandic at arbejde mere miljøbevidst og har siden trænet over 11.000 medarbejdere i miljøspørgsmål og bygget 19.000 værelser af bæredygtige materialer. 114 af kædens 147 hoteller i Norden er tilkendt Nordisk Ministerråds miljømærke Svanen.

Hotelkæden vinder på baggrund en lang række små tiltag, såsom at kaffen på Scandic er økologisk og fairtrade-mærket, at vandet kommer fra plastflasker, og at man opfordrer gæsterne til at spare på vasken af håndklæder og sortere affald. Tiltagene har givet store effekter på det lange løb - vandforbruget på Scandic er siden 1994 reduceret med 17 procent, energiforbruget med 22 procent og CO2-udslippet med 38 procent.

0:000:00