SF om turismeplaner: Uoriginalt og forsimplet

FORSØG: SF kritiserer i skarpe vendinger, at regeringen og den borgerlige fløj vil forsøge sig med byggeri i beskyttede kystområder. Brosbøl afviser, at projekterne kommer til at gå ud over naturen. V og LA ser gerne mere af samme slags.

SF er modstander af at bygge i strandbeskyttelseslinjen.<br>
SF er modstander af at bygge i strandbeskyttelseslinjen.
Foto: Kystdirektoratet
Hjalte T. H. Kragesteen

Det er endnu en gang hasselmusenes og paddernes ve og vel, der kommer i første række, mens kreative menneskers udfoldelsesmuligheder for at sikre et rigere Danmark undertrykkes.

Simon Emil Ammitzbøll (LA)
Medlem af Folketinget

Regeringen og den borgerlige fløjs planer om at bygge i beskyttede naturområder fik hårde ord med på vejen fra SF, da lovforslaget blev førstebehandlet sidste torsdag.

"Vi ser forslaget, som det seneste i en række af borgerlige projekter, som har til formål at åbne op for byggeri i beskyttede områder. Det er både uoriginalt og forsimplet," sagde miljøordfører Lisbeth Bech Poulsen.

Lovforslaget udmønter forårets vækstaftale for turisme, som regeringen indgik med Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti. Her blev man enige om at indføre en forsøgsordning, hvor kommunerne kan søge om lov til 10 byggeprojekter inden for klitfrednings- og strandbeskyttelseslinjen. Det er en ordning, hvor projekterne på forhånd skal leve op til tre kriterier: Projekterne skal kunne tiltrække udenlandske turister, de skal ske med tilknytning til øvrige turismemæssige aktiviteter, og så skal projekterne indpasses arkitektonisk og opføres under særlig hensyntagen til naturen.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00