SR udenfor centrale dele af kommunalreformen

DOKUMENTATION: Strukturreformen er forhandlet på plads. Status er, at S og R er med i halvdelen af reformens lovforslag. Men oppositionen står udenfor helt centrale dele af reformen. Det er især de smalle forlig på miljø-, social- og økonomiområdet, som springer i øjnene.
Rikke Sønder Larsen
Så er strukturreformen endeligt vedtaget i Folketinget. Status er, at Socialdemokraterne og Radikale står udenfor centrale dele af reformen, nemlig miljø-, social- og økonomiområderne. Det på trods af, at omtrent halvdelen af lovforslagene på strukturreformen har resulteret i aftaler af den brede slags.

Strukturreformen har presset forhandlingsevnerne til det yderste, og forhandlingerne har da også fundet sted over flere omgange både før og efter folketingsvalget i februar. Der var store forhåbninger efter Socialdemokratiets valg af Helle Thorning-Schmidt, men som man siger "it takes two to tango".

I forlængelse heraf er det ikke alle aftaler, som regeringen og oppositionen kan være lige stolte af. For eksempel er det blevet mødt med kritik, at det ikke var muligt at blive enige om finansieringsdelen af Sundhedsloven.

Her følger en oversigt over alle strukturreformens lovforslag og oplysninger om forhandlinger på de pågældende områder.

0:000:00