“Uden befolkningens tillid, intet landbrug i Danmark”

INTERVIEW: Demagogik og landmandsrettet populisme nytter ikke noget, hvis dansk landbrug skal bestå, siger formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild, der helst ikke vil udtale sig negativt om Bæredygtigt Landbrug.

(Arkiv)
(Arkiv)Foto: Henning Bagger/Scabpix
Lasse Lange

Jeg føler, at der er opbakning til den dialogsøgende linje. Det er helt klart den vej, moderne landmænd går.

Martin Merrild
Formand, Landbrug & Fødevarer

Jeg har et klart princip om, at jeg siger ikke noget negativt om Bæredygtigt Landbrug.

Martin Merrild
Formand, Landbrug & Fødevarer

HERNING: Det var Martin Merrilds femte delegeretmøde som formand for Landbrug & Fødevarer, da organisationen i forrige uge samledes i Herning.

Da Merrild i 2012 blev valgt ved en tæt afstemning, skete det i ly af hardliner-organisationen Bæredygtigt Landbrugs opblomstring. På kort tid havde opkomlingene samlet 4.000 medlemmer, ligesom flere hundrede landmænd i protest mod den danske miljøregulering året inden havde holdt en stor traktordemonstration på Københavns Rådhusplads, der ikke var velsignet af Axelborg.

I dag er tiden en anden. Sidste års landbrugspakke har lagt en dæmper på utilfredsheden i landbruget, og mens der var stor usikkerhed om, hvorvidt Martin Merrild ville vinde formandsvalget i 2012, blev der udtrykt meget bred opbakning til Martin Merrild fra de delegerede ved sidste uges møde i Herning.

0:000:00