V: Forbud mod gødning er en vækstdræber

FORBUD: Miljøministerens forslag om at stoppe brugen af gødning og sprøjtegift i § 3-natur får hårde ord med på vejen fra Venstre. Konservative er en smule mere positive, men efterspørger mere viden om effekten. Ekspert roser forslaget for at tage fat om nældens rod.

Miljøminister Kirsten Brosbøl (S) vil forbyde brugen af sprøjtemidler og gødning ved særligt beskyttet natur.
Miljøminister Kirsten Brosbøl (S) vil forbyde brugen af sprøjtemidler og gødning ved særligt beskyttet natur.Foto: naturoglandbrug.dk
Hjalte T. H. Kragesteen

Det er et forslag, der giver rigtigt god mening i forhold til at forbedre biodiversiteten. Der er nemlig ingen tvivl om, at belastningen fra næringsstoffer er et af de største problemer for biodiversiteten i § 3-områderne.

Bettina Nygaard
Seniorrådgiver, DCE

Miljøministerens nye forslag om at forbyde brugen af sprøjtegift og gødning i særligt beskyttede naturområder vil ramme landbruget hårdt på bundlinjen.

Sådan lyder kritikken fra Venstre.

”Det er pudsigt, at det her kommer efter, at vi har indgået en vækstaftale med regeringen. Jeg betragter forslaget som en vækstdræber, og det er nærmest som at ekspropriere foderarealer for en række kvægavlere,” siger miljøordfører Henrik Høegh (V).

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00