V og DF bløder op om skov-krav

SKOV: De blå partier vil ikke afvise at udtage 20 procent af statens skove til bedre biodiversitet, selv hvis der ikke følger færre §3-arealer i det åbne land med. Vi er klar til god skov-politik med de blå, hvis byttehandlen bliver droppet, lyder det fra SF.

Foto: Colourbox
Hjalte T. H. Kragesteen

Vi vil gerne lave god skov-politik med dem, hvis det ikke er på bekostning af noget andet. Men jeg synes bare, at jeg kender de partier. Så derfor vil jeg stadig sige klart, at vi kommer ikke til at bytte det ene med det andet.

Lisbeth Bech Poulsen (SF)
Miljøordfører

De blå partier vil udtage 20 procent af statens skove til at forbedre biodiversiteten, hvis man samtidig afregulerer 25.000 hektar §3-natur til gavn for landbruget. Sådan lyder et omstridt beslutningsforslag fra blå blok.

Et forslag, der er omstridt, fordi det lægger op til en byttehandel mellem bedre natur i skovene mod mindre natur i det åbne land. På den ene side er de blå blevet rost for at være ambitiøse på skov-delen, men på den anden side er de blevet kritiseret voldsomt af grønne organisationer og rød blok for at ville skade naturen i det åbne land.

Hverken Venstre eller Dansk Folkeparti vil dog klart afvise, at man vil bakke op om udtagning af 20 procent af statens skove, selvom §3-arealet forbliver som i dag.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00