Debat

V: Tag skyklapperne af, Maria Reumert Gjerding

DEBAT: Enhedslistens kritik af regeringens naturpolitik er fuldstændig ubegrundet. Det ligner mere en naiv og rutinepræget automat-reaktion, skriver Venstres naturordfører, Anni Matthiesen.

Regeringens naturplan er både ambitiøs og ansvarlig, mens Enhedslistens Maria Reumert Gerding bare slynger om sig med automatisk og rutinepræget kritik, skriver Annie Matthiesen fra Venstre.
Regeringens naturplan er både ambitiøs og ansvarlig, mens Enhedslistens Maria Reumert Gerding bare slynger om sig med automatisk og rutinepræget kritik, skriver Annie Matthiesen fra Venstre.Foto: ft.dk
Line Jenvall
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Anni Matthiesen (V)
Medlem af Folketinget og naturordfører

Enhedslistens nyvalgte politiker, Maria Reumert Gjerding, harcelerer her på Altinget over Venstres, min og miljøminister Esben Lunde Larsens (V) politik på naturområdet. 

Hun klandrer os for manglende handling på området og for kun at bruge flotte ord om at stoppe faldet i biodiversitet. Men hvis Maria Reumert Gjerding nu tog de socialistiske skyklapper af blot et øjeblik, så vil hun kunne se og forstå, at hendes automatiske kritik af en borgerlig naturpolitik ikke har nogen gang på jorden. 

Ambitionerne er større end nogensinde
Før sommerferien indgik de fire borgerlige partier en historisk ambitiøs naturpakke. Ordene historisk ambitiøs naturpakke er velvalgte. Dem gentager jeg igen og igen og igen. For det er den. 

Fakta
Vil du blande dig i debatten?
Send dit indlæg til [email protected].

Det et ikke bare snak og flere floskler. Det er konkret handling med en lang række af initiativer. Aldrig er der i dansk politik lavet en så omfattende aftale med så mange midler til at standse faldet i biodiversiteten i den danske natur. 

Denne naturpakke tilfører 100 millioner kroner mere til forskellige indsatser end tidligere SR-regerings Naturplan Danmark. Og havde Maria Reumert Gjerding gjort sit indtog i Folketinget bare lidt tidligere, nærmere bestemt den sidste periode, så ville hun nok have stemt for en SR-Naturplan med langt færre midler til at sikre biodiversiteten uden at råbe højt om, at den var uambitiøs, og altså 100 millioner kroner mindre ambitiøs end Venstre-regeringens. 

Vi kan jo ikke bare kanalisere alle samfundets ressourcer over på naturområdet. Det er ikke holdbart på nogen måde. Modsat står vi i Venstre for en realistisk og økonomisk ansvarlig politik, når det handler om at passe på og værne om den danske natur. 

Anni Matthiesen
Medlem af Folketinget og naturordfører for Venstre

Men sådan er politik jo nu en gang.

Prioritering og pragmatisme
Fra Enhedslistens side vil man sikkert altid bede om mere, og man stiller sig sjældent tilfreds. Det har jeg i mit politiske virke efterhånden vænnet mig til. 

Men vi kan jo ikke bare kanalisere alle samfundets ressourcer over på naturområdet. Det er ikke holdbart på nogen måde. Modsat står vi i Venstre for en realistisk og økonomisk ansvarlig politik, når det handler om at passe på og værne om den danske natur. 

Vores land er ikke så stort, men fra Venstres side prioriterer vi, at der både er plads til natur, erhverv og beboelse. 

Vi ønsker at finde løsninger, hvor udviklingen af en rig natur går hånd i hånd med vækst i de erhverv, som lever af og med naturen. Det er sund fornuft, og det ser man i de helt konkrete tiltag, naturpakken bygger på. 

Kritikken ligner ren rutine
Naturpakken styrker biodiversiteten. Den reducerer udledningen af kvælstof. Og aldrig er der blevet lagt op til en så stor indsat for biodiversiteten i de danske skove, som med vores nye naturpakke. 

Med naturpakken udtager vi 10.000 hektar skov til urørt skov og udlægger 3.300 hektar skov til anden biodiversitetsskov. Ydermere giver vi private skovejere mulighed for at udlægge skov til biodiversitetsformål mod kompensation. Det gavner biodiversiteten i skovene. 

Af andre rigtig gode initiativer kan nævnes: mere sammenhængende natur med flere læhegn, mere bynær natur, så alle danskere kan få glæde af den danske natur og mere målrettet indsats for markvildt i det åbne land. Det er blot nogle af de mange elementer i pakken. 

Uanset hvor mange gange Maria Reumert Gerding slynger om sig med sin automatiske og rutineprægede kritik, ændrer det ikke ved, at regeringen har forbedret biodiversiteten gevaldigt. 

Jeg er stolt af vores naturpakke. Den sikrer en varieret og mangfoldig dansk natur. Vi passer på naturen, så vi kan få gode naturoplevelser, også i fremtiden.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00