Høringer i sommervarmen

Traditionen tro sættes en række forslag i høring henover sommeren. Energiforum Danmark har i den forgangne uge modtaget fire forslag til ændringer af bekendtgørelser vedr. pristillæg og nettoafregning af solceller og anden VE. Desuden et forslag til ændring af projektbekendtgørelsen (regler for godkendelse af projekter inden for kollektiv varmeforsyning) og sidst men ikke mindst et forslag til bekendtgørelse om tilskud til elbusser.

De fire ændringsbekendtgørelser indeholder primært ændrede ansøgningsprocedurer for ansøgning om pristillæg til solceller og andre VE-anlæg, samt nettoafregning. De ændrede regler trådte allerede i kraft 1. juli 2015, med hjemmel i lov nr. 744, som blev vedtaget 12. maj 2015 og er således den mere konkrete udmøntning af loven. Se evt. mere her. Alle fire forslag har høringsfrist 13. august. Du kan læse mere her.

Projektbekendtgørelsen forslås ændret, således at muligheden for at anvende bioamassebaseret varmeproduktion i områder forsynet med  decentral naturgasbaseret kraftvarme udvides. Der er høringsfrist 14. august og du kan læse mere her.

Det sidste forslag er en udmøntning af klimapuljen under finanslov 2015, hvor der er afsat penge til at fremme elbusser i trafikselskaber i Danmark. Der er høringsfrist 10. august og du kan læse mere om ordningen her.

Input til Energiforum Danmarks høringssvar er mere end velkomne, men skal være os i hænde senest 10. august kl. 8.00. Kommentarer og input kan sendes til [email protected]

 

 


Dette indhold er leveret automatisk via RSS uden ansvar for Altinget