ELFORSK skaber energibesparelse m.m

Forskningsprogrammet ELFORSK har i løbet af de seneste fem år bidraget til en grøn omstilling med energibesparelser, og har tilmed skabt øget eksport, en stigende omsætning samt flere nye arbejdspladser hos danske virksomheder, viser en ny rapport, der netop er udkommet.

Hos Dansk Energi er man glade for resultaterne i den nye rapport, som forskningskoordinator for ELFORSK, Jørn Borup Jensen mener, ”sætter en tyk streg under, at den grønne omstilling ikke kun har positive effekter for klimaet, men også for den økonomiske bundlinje”.  I rapporten fremgår det at knap 60 ELFORSK-projekter over de seneste fem år, har opnået en ekstra omsætning på 76,4 mio. kr. årligt samt skabt 112 nye, faste stillinger.

ELFORSK uddeler hvert år 25 mio. kr. til forsknings- og udviklingsprojekter, og biddrager derigennem til udviklingen af energieffektive teknologier, metoder og virkemidler, der nedbringer eller flytter energiforbruget. Blandt de forskellige ELFORSK projekter har Teknologisk Institut og Vesttherm med støtte fra ELFORSK, gået sammen om udviklingen af en ny brugsvandsvarmepumpe til private hjem. Varmepumpen, som skal produceres i Danmark, omtales af Dansk Energi som den mest energieffektive på det europæiske marked, hvilket resulterede i at projektteamet blev tildelt ELFORSK Prisen på Energiens Topmøde i juni, der blev overrakt af HKH Kronprins Frederik.

Resultaterne af evalueringen er offentliggjort i rapporten ”Evaluering af Energi-, Forsynings og Klimaministeriets forsknings- og udviklingsprogrammer for ny energiteknologi”, oktober 2015.


Dette indhold er leveret automatisk via RSS uden ansvar for Altinget