Samuelsen: Skatten i bunden skal sænkes markant

FORHANDLINGER: Anders Samuelsen vil fokusere på licens og skatten i bunden i efterårets skatteforhandlinger, og så vil Liberal Alliance lancere et liberalt integrationskatalog. Det gjorde partilederen klart på et pressemøde fredag.

Foto: Ritzau/Tor Birk Trads
Toke Gade Crone Kristiansen

Efterårets skatteforhandlinger kommer ikke til at handle om topskat, og derfor vil Liberal Alliance nu fokusere på andre skatte- og afgiftslettelser. 

Det konstaterede Anders Samuelsen (LA), da han alene holdt pressemøde efter folketingsgruppens sommergruppemøde i Silkeborg.

Men Dansk Folkepartis afvisning af topskattelettelser ærgrer fortsat Samuelsen.

"Vi er meget ærgerlige over, at vi allerede nu kan konstatere, at der er et flertal i Folketinget, som har det som et ultimativt krav, at vi ikke må røre ved topskatten," lød det fra Anders Samuelsen.

Liberal Alliance vil nu fokusere på andre skattelettelser end topskatten i de kommende forhandlinger og dermed stadig få liberale aftryk.  

Partiet vil særligt lægge energien i at lette på licensen og skatten i bunden. 

"Vi vil have fokus på at sænke skatten i bunden markant," sagde Anders Samuelsen blandt andet. 

Liberalt integrationskatalog
Anders Samuelsen kommenterede også bandekonflikten, som senest har ramt København med skudepisoder.

Partilederen konstaterede, som flere andre partiformænd for nyligt også har erkendt, at årtiers integrationsindsats har slået fejl, og at Liberal Alliance derfor vil fremlægge et liberalt løsningskatalog på integrationsindsatsen inden for kort tid.

"Vi har besluttet på gruppemødet, at vi nu vil udarbejde et katalog med liberale bud på, hvordan vi kan få integrationen til at fungere. Det vil I se inden for de kommende måneder," sagde Anders Samuelsen.

Se uddrag fra pressemødet i videoen ovenfor.   

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anders Samuelsen

Adm. direktør, UV Medico, fhv. udenrigsminister, politisk leder og MF (LA)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1993)









0:000:00