Dansk Folkeparti kræver kulegravning af realkreditinstitutterne

Christiansborg, den 21. maj 2014/kkb

 

PRESSEMEDDELELSE

 

Dansk Folkeparti kræver kulegravning af realkreditinstitutterne

 

Dansk Folkepartis erhvervsordfører, Hans Kristian Skibby, kræver, at de danske realkreditinstitutters praksis for så vidt angår bidragssatser og kursskæringer kulegraves. Kravet fremsættes som en del af forhandlingerne om vækstpakken.

 

- Realkreditinstitutterne har som forklaring på de stigende bidragssatser anført, at det skyldes behovet for at styrke kapitalgrundlaget, men ifølge lovgivningen om særligt dækkede obligationer må udstederne netop ikke flytte omkostningerne ved ekstra kapital til låntagerne, siger Dansk Folkepartis erhvervsordfører, Hans Kristian Skibby.

 

- Der er derfor usikkerhed om, hvad der egentlig retfærdiggør de stejlt stigende bidragssatser. Jeg føler mig provokeret af realkreditinstitutternes praksis, som måske endda finder sted på et ulovligt grundlag, siger Hans Kristian Skibby, der også nævner institutternes praksis med kursskæring som et problem.

 

- Realkreditinstitutternes kursskæring betyder, at realkreditinstitutterne tjener lidt ekstra på lånene ved at fastsætte en højere obligationskurs end den faktiske. Jeg mener, at der er behov for at undersøge den praksis i realkreditinstitutterne og vil fremsætte kravet i forbindelse med forhandlingerne om vækstpakken. De forklaringer, realkreditinstitutterne indtil videre er kommet med, er i bedste fald bortforklaringer i værste fald udtryk for, at man har et meget lemfældigt forhold til lovgrundlaget, siger Hans Kristian Skibby, der også peger på, at der bør skabes mere gennemsigtighed i lånebetingelser for låntagere i forbindelse med nye lån og omkonvertering af eksisterende lån.

 


Dette indhold er leveret automatisk via RSS uden ansvar for Altinget