Asylcenter ved bornholmsk skole afslører massivt pres på asylsystemet

Christiansborg, fredag den 1. august 2014

PRESSEMEDDELELSE

DF: Asylcenter ved bornholmsk skole afslører massivt pres på asylsystemet

”Presset på kommunerne er alt for stort, og efterhånden breder protesterne fra helt almindelige mennesker sig. Der skal gøres noget her og nu. Regeringen må indkalde til hasteforhandlinger, så tilstrømningen af asylansøgere kan bremses”.

Det siger Dansk Folkepartis udlændinge- og integrationsordfører Martin Henriksen, som peger på en sag fra Bornholm, hvor man overvejer at placere et asylcenter i et nedlagt plejehjem, som ligger lige ud til en skolegård i Nyker.

”Det er det glade vanvid. Det massive pres på systemet fremtvinger flere og flere hovsaløsninger rundt omkring i landet, fordi udlændingemyndighederne og kommunerne ikke aner, hvad de skal gribe og gøre i. Det kan i visse tilfælde medføre uheldige placeringer af asylcentre”, siger Martin Henriksen, som tilføjer, at der er behov for en debat om hele systemet.

”Dansk Folkeparti ønsker en drøftelse af det nuværende system, og vi er tidligere kommet med flere forslag. Vi gør ingen hemmelighed ud af, at det her drejer sig om netop den ikke-vestlige indvandring, som nu også Venstre ønsker et opgør med. Den ikke-vestlige indvandring skal begrænses på flere måder, en af disse, er at tage fat på asylsystemet, siger han.

Ifølge Martin Henriksen har regeringen forstærket udviklingen markant gennem afskaffelsen af den lave starthjælp, kontanthjælpsloftet og udflytningen af asylansøgere.

”I dag kom det frem, at antallet af ægtepar på kontanthjælp er steget med 44 procent siden 2012, således at 6.555 ægtepar i dag lever af offentlig forsørgelse. Samtidig har regeringen triumferende anført, at afskaffelsen af starthjælpen har bremset fattigdommen, men det skaber altså øget indvandring”, siger Martin Henriksen.

”Det er klart, at Danmark er blevet økonomisk langt mere attraktivt som endestation for asylansøgere fra ikke-vestlige lande, og netop afskaffelsen af de lave ydelser har fungeret som en magnet på menneskesmuglere, som måske ser ydelserne som en måde at få deres udgifter dækket på.Men vi må have en drøftelse af problemet. Danmark kan ikke holde til mere”, siger Martin Henriksen.


Dette indhold er leveret automatisk via RSS uden ansvar for Altinget