Pulje: De mest udsatte unge skal hjælpes i uddannelse

Kommuner kan i samarbejde med erhvervsskoler søge om midler til at afprøve og udvikle en indsatsmodel for arbejdet med at hjælpe udsatte unge i uddannelse og væk fra kontanthjælpssystemet. Målet er, at flere udsatte unge påbegynder og gennemfører en ordinær uddannelse. 

Det er et centralt element i indsatsmodellen, at indsatsen sker på erhvervsskoler og virksomheder, så den unge kan prøve kræfter med forskellige fagområder, og at den unge får tilknyttet en uddannelsesmentor, der er en gennemgående person i indsatsen for den unge. 

Der er i alt afsat 59,8 mio. til puljen, og det forventes, at 10-12 projekter indgår i initiativet, som løber over to år. Fristen for ansøgninger er mandag den 2. oktober 2017.

Fakta om satspuljeaftalen 2016 om brobygningsforløb
Der blev som led i satspuljeaftalen for 2016 afsat 105 mio. kr. fra 2016-19 til at flere udsatte unge med faglige og sociale problemer kommer i ordinær uddannelse gennem brobygningsforløb. Midlerne skal ifølge aftalen udmøntes til: 

  • Målrettet udbredelse af brobygningsforløb i kommunerne på baggrund af erfaringerne fra det første brobygningsforsøg.
  • Et nyt kontrolleret forsøg om brobygningsforløb for de mest udsatte unge.

Det er det kontrollerede forsøg, der nu meldes ud i puljen: ’Job-bro til Uddannelse’. Begge initiativer bygger videre på det tidligere forsøg ”Brobygning til uddannelse”, som har vist signifikante effekter i forhold til at få unge i kontanthjælpssystemet i gang med og fastholdt i uddannelse.


Dette indhold er leveret automatisk via RSS uden ansvar for Altinget