Ministermål for 2018: Bekæmpelse af socialt bedrageri nyt mål for kommunerne

Hvert år udstikker beskæftigelsesministeren de beskæftigelsespolitiske mål for kommunerne, der tegner den overordnede retning for arbejdet med beskæftigelsesindsatsen på tværs af kommunerne. Målene er drøftet med Beskæftigelsesrådet, hvor arbejdsmarkedets parter er repræsenteret. Som noget nyt er bekæmpelsen af socialt bedrageri og fejludbetalinger kommet med på listen.

”Kommunerne skal have fuld fokus på at bekæmpe socialt bedrageri. Det er helt afgørende for sammenhængskraften i vores velfærdssamfund, at der bliver slået hårdt ned på dem, der forsøger at snyde sig til sociale ydelser, de ikke har ret til. Jeg har derfor i dialog med Beskæftigelsesrådet besluttet, at bekæmpelse af socialt bedrageri skal være et selvstændigt mål for kommunernes beskæftigelsesindsats i 2018. Regeringen vil også senere på året komme med et udspil, hvor vi styrker kontrollen og skærper straffen for socialt bedrageri,” siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen.

Ministermålene for 2018 er:

  1. Flere personer skal i beskæftigelse eller uddannelse i stedet for at være på offentlig forsørgelse.
  2. Virksomhederne skal sikres den nødvendige og kvalificerede arbejdskraft.
  3. Flere flygtninge og familiesammenførte skal være selvforsørgende.
  4. Flere jobparate personer på kontanthjælp skal i beskæftigelse, og flere aktivitetsparate bliver jobparate eller kommer i beskæftigelse.
  5. Bekæmpelsen af socialt bedrageri og fejludbetalinger skal styrkes.

Læs mere om de fem beskæftigelsespolitiske mål for 2018 



Dette indhold er leveret automatisk via RSS uden ansvar for Altinget