SF: Hårde straffe er ikke nok

NYHED: Det er ikke nok blot at forlænge strafferammen for tvangsægteskaber. Der skal holdningsændringer til, mener SF, R og EL.
SF støtter regeringens forslag om at hæve strafferammen for tvangsægteskaber. Men der skal  mere til, mener Astrid Krag.
SF støtter regeringens forslag om at hæve strafferammen for tvangsægteskaber. Men der skal mere til, mener Astrid Krag.Foto: www.sfu.dk
Kristine Bertelsen
At tvinge nogen mod deres vilje til at indgå ægteskab, skal straffes. Men det er ikke nok. Hvis tvangsægteskaber skal forhindres, skal der en holdningsændring til, mener De Radikale, SF og Enhedslisten.

"Det er ikke nok i sig selv bare at hæve straffen. Det sender selvfølgelig et signal til folk om, hvordan vi mener, man skal opføre sig. Men hvis vi virkelig vil ændre ved der her problem, må der en kulturkamp til. Man skal være super naiv, hvis man tror, det hjælper noget i sig selv blot at hæve straffen," siger SF's integrationsordfører Astrid Krag.

Justitsminister Lene Espersen (K) har netop foreslået at hæve strafferammen fra to til fire år i forbindelse med tvangsægteskaber. Forslaget får støtte fra alle partier i Folketinget på nær Enhedslisten og Ny Alliance, der endnu ikke har taget stilling til det.

Et symbolsk slag i luften
Enhedslistens integrationsordfører Line Barfod frygter, at lovforslaget ender med " at blive et symbolsk slag i luften", der ikke ændrer ved antallet af tvangsægteskaber. Hun peger lige som SF på vigtigheden af at tilføre flere ressourcer til rådgivning og ændre holdning til tvangsægteskab.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00