Debat

Debat om regeringens børneudspil

DEBAT: Børne- og socialminister Mai Mercado (K) er på trapperne med et børneudspil, der skal højne kvaliteten i fremtidens dagtilbud. Et nyt debatpanel sætter fokus på, hvad udspillet skal indeholde. Mød panelet her.

Foto: Thomas Lekfeldt / Scanpix
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Kristian Andersen
Fagdebatredaktør

Regeringen forventes at komme med et børneudspil i løbet af foråret, der skal højne kvaliteten i dagtilbud.

Er der brug for forbedringer, når det kommer til kvalitet og læring i danske dagtilbud? Hvordan fremmer vi den sociale mobilitet? Og hvilke tiltag er der i så fald behov for?

Altinget har spurgt et hold af debattører. Mød det her.

Anna Mee Allerslev (R)
Formand, KL’s Børne- og Kulturudvalg. Anna Mee Allerslev er desuden beskæftigelses- og integrationsborgmester i København og formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget. Hun har en bachelor i både statskundskab og jura. 

Jacob Mark (SF)
Børneordfører. Jacob Mark har været medlem af Folketinget siden valget 2015. Han har tidligere været medlem af Køge Byråd, hvor han var formand for Børneudvalget. Jacob Mark har studeret journalistik med speciale i politik og administration ved RUC.

Laura Lindahl (LA)
Socialordfører. Laura Lindahl har været medlem af Folketinget siden valget 2015. Hun er uddannet cand.merc. i filosofi ved CBS og HD Marketing Management, også ved CBS.

Signe Bohm
Områdechef for dagtilbud ved Danmarks Evalueringsinstitut (EVA). Signe Bohm har tidligere været kontorchef i Finansministeriet og Økonomi- og Indenrigsministeriet, direktør Frederikssund Kommune og konsulent hos Deloitte. Hun er uddannet cand.scient.adm. fra RUC og HD i organisation og ledelse fra CBS.

Anne Kjær Olsen
Uddannelseschef, Professionshøjskolen UCC.  Anne Kjær Olsen har været medlem af Mastergruppen for den styrkede pædagogiske læreplan. Anne har arbejdet med evaluering og kvalitetsudvikling på uddannelsesområdet gennem 15 år på EVA (Danmarks Evalueringsinstitut), heraf fem år som chef for dagtilbudsområdet. Hun er uddannet cand.mag. i pædagogik fra Københavns Universitet.

Simon Calmar Andersen
Professor ved Institut for Statskundskab og chef for TrygFondens børneforskningscenter, Aarhus Universitet. Hans forskning fokuserer på ledelse og indsatser på skole- og dagtilbudsområdet, hvor han har gennemført en række større lodtrækningsforsøg.  

Dorthe Bleses
Professor i børns sprogtilegnelse ved Aarhus Universitet og med i ledelsen af TrygFondens Børneforskningscenter. Hendes forskning fokuserer på børns tidlige udvikling, læringsmiljøer samt tidlige indsatser i dagtilbud og/eller hjem, hvor hun har gennemført en række større lodtrækningsforsøg.

Michael Rosholm
Professor i økonomi ved Aarhus Universitet og med i ledelsen af TrygFondens Børneforskningscenter. Hans forskning fokuserer på effektmåling og kvantitative metoder, arbejdsmarkedsforhold og indsatser for børn og unge.

Bente Jensen
Professor i social arv og udsatte børn og tilknyttet Afdeling for Uddannelsesvidenskab og Forskningsprogram om Læring, Didaktik og Innovation i Dagtilbud, Aarhus Universitet, DPU. Bente Jensen har mere end 15 års erfaringer med forskning i samfundets indsatser over for problematikken om social arv og ulighed. 

Dorte Brøns
Børnechef i Randers Kommune. Dorte Brøns er uddannet som pædagog, efterfølgende med master i offentlig administration og master i retorik og formidling.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00