EL efterlyser nye penge til det sociale taxameter

FL15: Det er ikke i orden, at millionerne til det sociale taxameter på ungdomsuddannelserne skal findes ved at omfordele gymnasiernes og erhvervsskolernes nuværende midler. Det mener Enhedslisten, som går til finanslovsforhandlingerne med et ønske om at få afsat nye – og flere – penge af til det.

Enhedslistens uddannelsesordfører, Rosa Lund, efterlyser både nye og flere penge til det sociale taxameter. Pengene skal findes ved at skrotte færdiggørelsestaxametret, mener hun.
Enhedslistens uddannelsesordfører, Rosa Lund, efterlyser både nye og flere penge til det sociale taxameter. Pengene skal findes ved at skrotte færdiggørelsestaxametret, mener hun.Foto: Andreas Bro
Per Bang Thomsen

Det er rigtig svært at lave store ændringer i uddannelsessystemet, uden at man sætter nye penge af til det.

Rosa Lund (EL)
Uddannelsesordfører

Det er kun positivt, at regeringen vil give en ekstra, økonomisk håndsrækning til de gymnasier og erhvervsskoler, som har mange elever fra socialt belastede eller uddannelsesfremmede hjem. 

Men det holder ikke, at det sociale taxameter skal finansieres ved at omfordele 200 millioner kroner fra de stærkeste til de svageste ungdomsuddannelser, som regeringen ellers lægger op til.

Det er den klare melding fra Enhedslistens uddannelsesordfører, Rosa Lund.

0:000:00