Debat

Handicaporganisation til DF-ordfører: Beklageligt menneskesyn

DEBAT: Integrationsordfører Martin Henriksens (DF) forslag om ikke at give opholdstilladelse til flygtninge med handicap, er han forhåbentlig alene om. Ellers vil mennesker med handicap gå en usikker fremtid i møde, mener Susanne Olsen, landsformand i Dansk Handicap Forbund.

Susanne Olsen, landsformand for Dansk Handicap Forbund
Susanne Olsen, landsformand for Dansk Handicap Forbund
David Laungaard Lose
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Susanne Olsen
Landsformand i Dansk Handicap Forbund

Jeg må indrømme, at jeg var lige ved at få kaffen galt i halsen, da jeg på altinget.dk kunne læse, at integrationsordfører Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti er ude med riven efter flygtninge med handicap.

Han vil, siger han, ikke give sprogbonus og opholdstilladelse til flygtninge, som pga. deres handicap ikke kan lære dansk, som regeringen ellers lægger op til. ”Når man ikke kan noget, er det ikke ensbetydende med, at man skal have noget,” siger han.

For mig lyder det som om, at Martin Henriksen tror, han udtaler sig om integration og flygtninge, men i virkeligheden udtaler han sig om mennesker med handicap, og jeg vil da håbe, at Martin Henriksen står alene med de holdninger, han kommer med. Ellers er der udsigt til, at mennesker med handicap vil gå en endnu mere usikker fremtid i møde.

Der er forskel på mennesker med handicap og mennesker, som ikke har et handicap. Har man et handicap, skal man selvfølgelig have den nødvendige kompensation.

Susanne Olsen
Landsformand i Dansk Handicap Forbund

Handicapkonventionen gælder for mennesker med handicap og altså også dem, der kommer til landet. Og det kan siges helt kort. Der er forskel på mennesker med handicap og mennesker, som ikke har et handicap. Har man et handicap, skal man selvfølgelig have den nødvendige kompensation. Det regner jeg med, vi alle er enige med hinanden i. Også med Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Martin Henriksen

Formand, Nye Borgerlige, kommunalbestyrelsesmedlem (NB), Stevns Kommune, spidskandidat til EP-valget 2024 (NB), fhv. MF (DF), sikkerhedsvagt
kursus i kristendom og teologi, vagtkursus, Landtransportskolen, HF (Frederiksberg HF-kursus 2004)

Susanne Olsen

Landsformand, Dansk Handicap Forbund
socialpædagog

0:000:00