Hjemmetræning forbedrer hjerneskadede børns udvikling

STAFET: Hjemmetræning fremmer trivslen for børn med hjerneskade og deres familier. Derfor arbejder Hjernebarnet for retten til hjemmetræning i alle kommuner, skriver Kirsten Meyer, formand for Hjernebarnet.

Familier, som hjemmetræner, fremhæver ofte, at de føler sig stærkere og mere afklarede med deres børns situation, når de selv tager ansvar for deres barns udvikling gennem hjemmetræningen.

Kirsten Meyer
Formand for Hjernebarnet

Af Kirsten Meyer
Formand for Hjernebarnet 

Hjernebarnet er en forening for forældre, som hjemmetræner deres hjerneskadede børn. Siden 2008 har § 32 i Serviceloven givet forældre ret til at vælge hjemmetræning frem for et traditionelt behandlingstilbud.

Før det var der i en seksårig periode en forsøgsordning i nogle kommuner. Forældre har hjemmetrænet hjerneskadede børn i Danmark siden 2000, men før loven og forsøgsordningen skete det for egen regning.

Dokumentation

Altinget | Social har startet en socialstafet med fokus på alle de gode eksempler på socialområdet. Tiltag og projekter, der virker og finder sted blandt kommuner, stat, frivillige, organisationer osv.

Det gode eksempel kan spænde mellem alt fra bedre udnyttelse af plejehjælperes tid til kommuner, der hjælper folk tilbage på arbejdsmarkedet efter svære sociale problemer.

Tidligere social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) satte stafetten i gang med et indlæg 16. marts 2012.

Læs indlæg af tidligere modtagere af stafetten her.


0:000:00